Z-Wave wordt mogelijk meer opengesteld voor andere fabrikanten

zigbee meer openstellen

Smart home protocol Z-Wave wordt opengesteld voor andere fabrikanten. Dit wordt aangekondigd door Silicon Labs, het bedrijf achter het populaire communicatieprotocol. Het is een opvallende keuze, gezien Z-Wave – in tegenstelling tot protocollen als Zigbee – een gesloten platform is. Smart home producten die straks moeten communiceren via Z-Wave, moeten gaan beschikken over een ontvanger – een radio – om op genomen te kunnen worden in het smart home ecosysteem.

Het is een opvallend nieuwtje, gezien eerder deze maand bekend werd dat Apple, Google en smart home protocol alternatief Zigbee haar handen in een lijken te slaan voor een standaard protocol binnen een smart home. Iets waar veel smart home liefhebbers met smart op zitten te wachten.

Lees ook: Groot datalek bij Ring slimme deurbellen

Door het Z-Wave protocol open te stellen voor andere fabrikanten, is de kans groot dat er veel meer apparaten compatibel zullen zijn, gezien de fabrikanten hun eigen radio’s kunnen maken. Hoewel Silicion Labs hiermee hun touwtjes in handen laat vieren, gaat het hiermee wel de concurrentie aan met de plannen van Apple, Google en Zigbee. Het is natuurlijk altijd de grote vraag wie straks de meeste power heeft binnen een smart home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *