Yale Smart Delivery Box: slimme pakjesbus

yale smart delivery box

Foto: De Yale Smart Delivery Box, een slimme pakjesbus. © Yale/Press

Yale is aardig losgegaan tijdens CES 2020 in Las Vegas en lijkt haar pijlen naast deursloten ook te richten op andere smart home beveiligingsproducten. Een goed voorbeeld is de geïntroduceerde Yale Smart Delivery Box, een slimme pakjesbus. De smart home pakjesbus van Yale kan makkelijk geplaatst, vastgemaakt en verzwaard te worden om te dienen als een veilige plaats voor pakketjes als je niet thuis bent.

Vaak wordt er bij een slimme deurbel het voordeel genoemd dat je nooit meer een pakketje hoeft te missen. Maar, als je de pakketbezorger op een afstand aanspreekt, waar kan hij het pakketje dan laten? Yale geeft met haar nieuwe Smart Delivery Box antwoord, een slimme pakjesbus voor in de tuin waarbij gebruikers middels de Yale Access-app de bus op afstand kunnen openen of vergrendelen.

Naast de bediening op afstand kunnen gebruikers ook de toegangsgeschiedenis bekijken en toegang tot de pakjesbus delen met anderen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er een vaste bezorger in de buurt is die men vertrouwt of met andere bewoners van een woning die pakketjes bestellen.

Lees ook: Yale Smart Cabinet Lock: makkelijk en slim een kast beveiligen

De Yale Smart Delivery Box ziet er uit als een opslagbox voor tuinkussens, maar biedt een veilige plaats voor verschillende pakketten en ‘bederfelijke levering’. Yale geeft eten, wijn, cosmetica en medicatie hierbij als voorbeelden. De Smart Delivery Box heeft Yale in samenwerking met Kingsley Park – een merk van Step2 Company – ontworpen. Uit onderzoeken blijkt dat in Amerika zo’n 36% van de huishoudens wel eens een pakketdiefstal heeft meegemaakt. Met de nieuwe smart home pakjesbus is de kans minder aanwezig op deze vorm van ‘portiekpiraterij’.

Tijdens CES 2020 introduceerde Yale ook een nieuwe kluis: de Yale Smart Safe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *