Tahoma Switch: ‘Eerste slimme bediening om woning te centraliseren’

somfy tahoma switch

Foto: Ter illustratie © Pixalane/Pixabay

Somfy heeft tijdens CES 2020 verschillende nieuwe producten aangekondigd. Eén daarvan is de Tahoma Switch, een slimme bediening om woningen te centraliseren en te verbinden. Gebruikers van de Tahoma Switch zouden meer dan 300 toepassingen centraal kunnen bedienen. Niet alleen producten van Somfy zelf: ook andere smart home merken en spraakassistenten als Google Assistant en Amazon Alexa kunnen verbonden worden.

Het is al zo’n tien jaar geleden dat Somfy de Tahoma introduceerde, de smart home hub waarmee verschillende apparaten – met name van Somfy zelf – eenvoudig centraal bediend kunnen worden. Tijd voor vernieuwing, moet het Franse smart home merk gedacht hebben met de introductie van de Tahoma Switch. Somfy beweert dat de nieuwe smart home hub met zo’n 300 toepassingen werkt. Geen smart home discipline is hier een probleem: zo noemt het merk voorbeelden als het bedienen van slimme verlichting, slimme gordijnen en beveiligingsproducten als camera’s en alarmsystemen.

Lees ook: Open standaard voor smart home producten op komst

De Tahoma Switch dient aangesloten te worden op het stopcontact en in verbinding te staan met het WiFi netwerk in de woning om te kunnen functioneren. Via de bijhorende Tahoma applicatie kunnen gebruikers vervolgens met controleknoppen dagelijkse routines aanpassen. Hierbij kan gedacht worden aan een thuiskom-scenario of een scenario na het wakker worden.

Naar verwachting in zal de Somfy Tahoma Switch rond de herfst van 2020 in Europa verkrijgbaar zijn. Eerder was in deze krant ook te lezen dat Tahoma de Door Keeper heeft aangekondigd, een slim deurslot met beveiligingsfunctie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *