Somfy Door Keeper: optimale beveiliging van deuren

somfy door keeper

Foto: Ter illustratie, © Pixabay

Smart home merk Somfy heeft tijdens CES 2020 een nieuw slim deurslot onder de aandacht gebracht: de Somfy Door Keeper. Het apparaat is meer dan enkel een slim deurslot. Zo is Door Keeper een apparaat wat ook een alarmsignaal laat klinken en bij trillingen – wat een poging tot inbraak kan zijn – notificaties afgeeft. De Somfy Door Keeper zal in het tweede kwartaal van 2020 als eerst in Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn.

Net als veel andere slimme deursloten kunnen gebruikers van de Somfy Door Keeper middels een app, de Somfy Keys-app, in de gaten houden of de deur gesloten of geopend is. De deur is op afstand te vergrendelen of te openen. Opvallend is de extra mogelijkheid om notificaties te kunnen ontvangen als er aan de deur gerommeld wordt: bij trillingen krijgen gebruikers direct een notificatie en wordt er een luid alarmsignaal geactiveerd.

Lees ook: Netatmo Smart Doorlock aangekondigd: slim deurslot met NFC sleutels

Ook hebben gebruikers de mogelijkheid om eigen toegangscodes in te stellen voor bewoners en personen die men vertrouwt. Dit kan tevens erg handig zijn voor AirBnB verhuurders, die tijdelijk een huurder toegang willen verlenen aan een woning. Onder de motorkap is Somfy’s gepatenteerde IntelliTAGTM-technologie te vinden, die tevens gebruikt wordt bij de alarmsystemen van het smart home merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *