Smart home deurslot Loqed vanaf vandaag te bestellen

loqed slimme deurslot

Foto: Het Nederlandse slimme deurslot Loqed. © Loqed, press

Smart home deurslot Loqed is vanaf vandaag te koop. Dat meldt het Nederlandse bedrijf vandaag in een persbericht. Dankzij Loqed hoeven bewoners nooit meer naar huissleutels te zoeken of hun smartphone uit hun zak te halen: het slimme deurslot is – in tegenstelling tot andere slimme deursloten – met aanraking te openen. Loqed is vanaf vandaag te bestellen voor een prijs van € 299,- bij verschillende verkooppunten.

Loqed is het het eerste smart home deurslot wat met behulp van aanraking te openen en te sluiten is. Hierdoor kunnen gebruikers hun smartphone gewoon in hun zak houden. Dit is in vergelijking met andere slimme deursloten opvallend: vaak heb je je smartphone nodig om de deur te ontgrendelen, waardoor je alsnog in je tas moet graaien om naar binnen te kunnen.

Hoewel de manier van openen met een smartphone in de buurt niet nieuw is, was deze techniek niet altijd even betrouwbaar: “Sloten die al openen wanneer een smartphone in de buurt is, zijn vaak niet accuraat. Deze openen bijvoorbeeld al als je de auto nog aan het parkeren bent, of via de tuindeur binnenkomt. Ons slot weet of je binnen of buiten bent en maakt die fout niet”, aldus Pierre van den Oord, Co-founder van Loqed.

Lees ook: Netatmo Smart Doorlock aangekondigd: slim deurslot met NFC sleutels

Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over een lege smartphone: als de telefoon leeg is, kunnen bewoners alsnog naar binnen met behulp van een pincode. Het smart home deurslot zelf werkt ook op batterijen: mocht hiervan de batterij onverhoopt leeg zijn, dan kan het slimme deurslot gekickstart worden met een 9-volt batterij.

Volgens Loqed zouden verschillende postbedrijven al interesse hebben getoond in mogelijke samenwerking in de toekomst. Niet gek, gezien bewoners met behulp van het slimme deurslot geen pakketje meer hoeven te missen én wat tevens een groot voordeel is voor de postbezorger zelf. Niet alleen postbedrijven spreken positief over het slimme deurslot van Nederlandse bodem: ook Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) investeerde in de eerste fase van Loqed een aanzienlijk bedrag. In totaal heeft de start-up uit Amsterdam zo’n 1.7 miljoen euro opgehaald.

Op het gebied van fysieke veiligheid heeft het slimme deurslot alle testen doorstaan. De software onder de motorkap wordt beschermd met een end-to-end encryptie, die tevens gebruikt wordt bij online activiteiten als internetbankieren. Daarbij kan het bedrijf zelf niet bij de digitale sleutels van gebruikers. Zelfs het design draagt bij aan een betere veiligheid van de woning volgens het bedrijf: “Het design van het smart lock zonder sleutelgat maakt het veiliger dan een normaal slot”, aldus Van den Oord.

Inmiddels is het slimme deurslot in productie. De eerste oplage bestaat uit 1.000 stuks, meldt Loqed aan deze krant. Gegadigden die besluiten om nu een Loqed te bestellen, hebben hem in mei in huis. Het smart home deurslot wordt aangeboden voor een bedrag van € 299,-. In de toekomst hoopt het Nederlandse bedrijf haar producten ook te verkopen in Duitsland, Engeland en Scandinavië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *