Senator: beveiligingsmaatregelen van Ring nog niet genoeg

beveiligingsmaatregelen ring nog niet genoeg

Ter illustratie. © Pixabay/Denishiza

Ring kwam onlangs negatief in het nieuws, vanwege een hacker die een beveiligingscamera overnam en zelfs via de camera kon communiceren met een achtjarig meisje in Mississippi. Meerdere Amerikaanse senatoren stelden vragen omtrent de beveiligingsmaatregelen, waar Ring op haar beurt antwoord op gaf met een vernieuws privacy dashboard en de mogelijkheid voor een tweestapsverificatie inlogmethode. Dit is volgens een senator echter nog niet voldoende.

De beveiligingsmaatregelen die Ring heeft voorgesteld voor een betere beveiliging van haar smart home apparatuur, is volgens een senator nog niet voldoende. Hoewel Ring er alles aan lijkt te doen, met onder andere een verduidelijkt Ring privacy dashboard, moet er nog meer gaan gebeuren voor een betere beveiliging van de gebruiker en haar privacy. Zo zou volgens Senator Wyden een tweestapsverificatie inlogmethode een stap in de goede richting zijn, maar zijn er nog miljoenen gebruikers van reeds gekochte Ring camera’s die onnodig kwetsbaar blijven. Amazon, het moederbedrijf van Ring, zou verder moeten gaan met het beschermen van alle Ring apparaten met tweefactorauthenticatie.

Lees ook: Groot datalek bij Ring slimme deurbellen

Onlangs kwam naar voren dat er een groot beveiligingslek bij slimme apparaten van Ring. Eind vorig jaar nam een hacker de controle van een beveiligingscamera van Ring over. Dit weet CNET te melden, waar tegenover Jamie Siminoff – CEO van Ring – zelfs lieten dat dit hem aan het huilen maakte. Vijf senatoren stelden vragen over deze hacks: zo zouden de apparaten geen beveiligingsfuncties hebben, waaronder een tweestapsverificatie inlogmethode en hadden gebruikers geen duidelijk overzicht van nieuwe inlogsessies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *