Samsung Ballie: rollende bal robot die je volgt in je smart home

samsung ballie

Foto: De Samsung Ballie gepresenteerd tijdens CES 2020. © Samsung, Press

Samsung heeft een opvallend nieuw smart home product geïntroduceerd tijdens CES 2020 in Las Vegas: Samsung Ballie. Het is een robot in de vorm van een bal die bewoners van een smart home bij van alles helpen. De bal volgt bewoners en helpt onder andere bij veiligheid en kan zelfs zorgen voor de dagelijkse entertainment. In grote lijnen is Samsung Ballie vergelijkbaar met een spraakassistent, maar dan fysiek en meer als zelfstandige hulp.

Een bal die je achterna rolt en die onder andere bijdraagt aan de veiligheid in een smart home? Het klinkt misschien wat gek, maar het is wat de nieuwe Samsung Ballie gaat doen. De rollende robot bal kan bewoners van een smart home op afstand volgen, maar kan naar wens ook dichterbij komen. In een video die Samsung vandaag gedeeld heeft – tijdens de presentatie op CES 2020 in Las Vegas – is Samsung Ballie goed te zien. Ook zijn toegevoegde waarde binnen een smart home: zo opent de bal robot gordijnen en kan hij een robotstofzuiger activeren wanneer hij stof of vuiligheid op de vloer heeft opgemerkt.

Lees ook: Tahoma Switch: ‘Eerste slimme bediening om woning te centraliseren’

Wanneer de Samsung Ballie beschikbaar zal zijn en tegen welke prijs de rollende robot bal verkocht zal gaan worden is nog niet bekend gemaakt. Bekijk onderstaande video van de Samsung Ballie om een idee te krijgen van deze robot bal.

One Comment on “Samsung Ballie: rollende bal robot die je volgt in je smart home”

  1. Doet mij een beetje denken aan die ballen waar hamsters in kunnen lopen.
    Ik vind het persoonlijk wel een beetje omslachtig, aan de andere kant is op elke hoek een smart speaker ook geen optie. Maar nu word je ‘letterlijk’ achtervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *