Ring ontslaat medewerkers voor kijken van opnames van gebruikers

ring ontslaat medewerkers

Foto: Logo van Ring tijdens IFA 2019. © Van Vliet

Ring, bekend van haar slimme deurbellen en camera’s, heeft medewerkers ontslagen voor het kijken van opnames van gebruikers. Desbetreffende medewerkers zouden op ongepaste wijze toegang hebben gekregen tot de videogegevens van Ring-gebruikers. Ring zou de afgelopen vier jaar vier klachten of vragen hebben ontvangen over de toegang van een medewerker tot videogegevens van Ring.

Dit weet Motherboard te melden. De Amerikaanse website kreeg een brief in handen van Amazon die geschreven is aan Senators. In de brief laat Ring weten op de hoogte te zijn van de incidenten, waarbij medewerkers het beleid hebben geschonden. Na onderzoek zijn de medewerkers die op ongepaste wijze toegang hebben gekregen tot video opnames van Ring gebruikers ontslagen.

De brief was een reactie op de eerder gestelde vragen van Senatoren omtrent de privacy van gebruikers van Ring. Zij vonden de beveiligingsmaatregelen van Ring nog niet genoeg en stelden hier vragen over.

Lees ook: Nieuw privacy dashboard van Ring als antwoord op beveiligingslek

Senatoren gaven eerder aan dat de voorgestelde tweestapsverficiatie inlogmethode een stap in de goede richting, maar dat er nog miljoenen gebruikers zijn van Ring apparatuur die al een camera in huis hebben hangen. Volgens de senatoren zouden deze alsnog onnodig kwetsbaar blijven voor hackers. Senator Wyden is van mening dat Amazon verder moet gaan dan dat: alle Ring-apparaten zouden beschermd moeten worden met een tweestapsverificatie inlogmethode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *