Open standaard voor smart home producten op komst

open standaard voor smart home producten

Een overkopend smart home protocol, zodat alle apparaten naadloos met elkaar verbonden kunnen worden. Het klinkt misschien nog wat onwerkelijk, maar als het aan Google ligt moet dit realiteit gaan worden. Google heeft onlangs laten weten in een persbericht dat het samen gaat werken met partijen als Apple en Amazon om een overkoepelend open standaard te realiseren

HomeKit van Apple, Nest van Google en Alexa van Amazon. Dit zijn zomaar enkele grote standaarden om je smart home mee in te richten en apparaten met elkaar te kunnen laten communiceren. Het grote probleem? Wanneer je meerdere apparaten met verschillende standaarden aan elkaar wilt knopen. Google vindt dat dit anders moet kunnen en slaat haar handen in één met partijen als Apple, en Amazon.

De partijen zouden van plan zijn om een open standaard te realiseren die gebaseerd wordt op het Internet Protocol (IP). Dit is voor Google niets nieuws, gezien de apparatuur van Google Home en Google Nest reeds communiceert via dit end-to-end versleutlde communicatie protocol.

Lees ook: Z-Wave wordt mogelijk meer opengesteld voor andere fabrikanten

Met de samenwerking wordt er gericht gewerkt aan een oplossing om apparaten makkelijk met elkaar te kunnen koppelen. Dit zou bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om ontwikkelaars meer de ruimte te geven om nieuwe software te ontwikkelen en dit simpeler te maken. Het is nog even gissen hoe het precies allemaal vorm gaat krijgen; naar verwachting wordt de open standaard ergens in 2020 geïntroduceerd. Deze krant houdt je daarvan op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *