Nieuw privacy dashboard van Ring als antwoord op beveiligingslek

ring privacy dashboard

Foto: Ring Video Deurbel 2. © Smarthomeweb.nl

In de Ring app wordt in de toekomst een nieuw privacy dashboard toegevoegd. Dit nieuwe dashboard zou het beter zichtbaar moeten maken waar apparaten allemaal aangemeld zijn én met welke diensten data gedeeld wordt. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om gebruikers af te melden en apparaten los te koppelen. Daarbij zou het ook mogelijk zijn – wat reeds kan – om tweestapsverificatie in te kunnen stellen. Voor welke gebruikers het nieuwe privacy dashboard beschikbaar wordt gesteld is nog niet helemaal duidelijk.

Onlangs was in deze krant te lezen dat er een groot datalek was bij Ring apparatuur: duizenden gebruikers van Ring smart home apparaten waren de klos. Als antwoord hierop komt Ring met het nieuwe privacy dashboard.

Lees ook: Netatmo Smart Doorlock aangekondigd: slim deurslot met NFC sleutels

Hoewel het nieuwe dashboard veelal functies bevat die reeds tot de mogelijkheden behoren, waaronder tweestapsverificatie, laat Ring weten de mogelijkheden in de toekomst uit te gaan breiden. Eind januari zou het nieuwe dashboard beschikbaar moeten zijn in in ieder geval Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *