Netatmo Smart Doorlock aangekondigd: slim deurslot met NFC sleutels

netatmo smart doorlock

Foto: Netatmo Smart Door Lock. © Netatmo, press

Netatmo kondigt tijdens CES 2020 in Las Vegas haar nieuwe slimme deurslot aan. De Netatmo Smart Doorlock biedt in tegenstelling tot veel andere slimme deursloten ook de mogelijkheid om de deur te openen met fysieke sleutels. Het gaat hier om NFC sleutels, die toegewezen kunnen worden aan specifieke deursloten. Verlies je bijvoorbeeld je sleutel, dan kun je deze deactiveren via Netatmo app.

De Netatmo Smart Doorlock vervangt het cilinderslot in de deur en werkt in grote lijnen hetzelfde als andere slimme deursloten. Hoewel je net als bij veel andere smart doorlocks op afstand de deur kan openen en vergrendelen middels een applicatie, kun je bij dit slimme deurslot ook gebruik maken van fysieke sleutels.

Lees ook: Kohler introduceert slimme douchekop met Alexa smart speaker

Netatmo maakt gebruik van Bluetooth, in tegenstelling tot WiFi. Hiermee is het slimme deurslot dus niet direct verbonden met het internet. De data wordt dan ook opgeslagen in de interne opslag van het slimme deurslot. Het is goed om te weten dat het slimme deurslot van Netatmo werkt met Apple HomeKit. Daarbij zouden de batterijen het zo’n twee jaar vol moeten houden en is er geen sprake van maandelijkse abonnementkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *