Met Google Assistant berichten sturen nu mogelijk

google assistant bericht sturen

Foto: © Unsplash

Goed nieuws voor gebruikers van Android smartphones of bezitters van een Google Home/Nest smart speaker of -display: het is nu mogelijk om met Google Assistant berichten te sturen en te beantwoorden. De nieuwe functionaliteit van Google’s spraakassistent werkt met diverse communicatie apps: ook met Google Assistant WhatsApp berichten sturen zou mogelijk moeten zijn.

Gebruikers kunnen hiervoor het spraakcommando ‘Verzend een bericht’ gebruiken. Opvallend is dat de functie zowel voor Android smartphones is aangekondigd, als voor smart speakers. Het enige verschil zit in de activatie: waar je bijvoorbeeld een Google Home Mini (of de nieuwe Nest Mini) begint met “Hey Google” moet je bij een smartphone de home-knop van het toestel ingedrukt houden.

Lees ook: Google Assistant wordt huishoudelijk hulpje: Geplande acties & huishoudelijke notities

Met spraakcommando ‘Verzend een bericht’ kan de functie van de voice assistant vervolgens gestart worden. Voor WhatsApp geldt het commando ‘Verzend een WhatsApp bericht’. Na het inspreken van het commando, zal Google Assistant vragen wie je een bericht wilt sturen en wat de inhoud van de boodschap moet zijn. Uiteindelijk wordt het bericht verstuurd met het spraakcommando ‘Verzenden’.

Naast het verzenden van berichten kan Google Assistant ook gebruikt worden om ontvangen berichten voor te lezen of kun je de spraakassistent inschakelen om berichten te beantwoorden. Voor deze laatste functionaliteit moeten gebruikers wel toestemming aan Google geven om berichten in te kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *