iRobot werkt aan een Roomba robotstofzuiger met armen

roomba robotstofzuiger met armen

Foto: iRobot Roomba i7 robostofzuiger. © iRobot, press

Een robotstofzuiger die niet alleen zorgt voor een schone vloer, maar ook de was uit de wasmachine haalt en afwast. Dat is waar iRobot momenteel aan werkt: het slimme robotstofzuigermerk heeft tijdens CES 2020 aangekondigd bezig te zijn met een robotstofzuiger met armen. Colin Angle – CEO van iRobot – onthulde deze plannen aan Bloomberg en zei dat er in het laboratorium aan een prototype wordt gewerkt.

Dit weet TheVerge te melden. Tot op heden zijn er nog geen robotstofzuigers met armen in smart homes te vinden, maar daar zou over vijf jaar verandering in kunnen komen. Er worden voorbeelden gegeven van complexere taken die de robotstofzuiger met armen uit zou kunnen voeren: zo zou hij kunnen wassen, afwassen en zelfs eten serveren.

Lees ook: Het meest opvallende CES 2020 smart home nieuws tot nu toe

Er is sprake van enige ervaring op het gebied van toepassing van robotarmen: iRobot ontwikkelde eerder een robotarmtechnologie, maar deze werd gebruikt in het leger. Volgens Angle zou de Roomba met armen de komende vijf jaar nog niet op de markt verschijnen, maar laat hij wel weten dat er op dit moment aan een prototype gewerkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *