IKEA breidt assortiment uit met slimme plafondlampen voor de badkamer

ikea slimme plafondlampen badkamer

Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Naast slimme lampen, slimme speakers en slimme gordijnen komt IKEA nu ook met slimme plafondlampen. De plafondlampen, bedoeld voor badkamers, zijn beschikbaar in een vierkant of een rond model. De lampen zijn te integreren in het Home Smart IKEA smart home platform en worden beiden aangeboden voor € 89,95.

Op zoek naar een slimme badkamerlamp? Dan biedt IKEA vanaf deze week uitkomsten. Begin deze week heeft IKEA haar smart home assortiment namelijk aangevuld met twee slimme plafondlampen voor de badkamer. De zogeheten Gunnarp plafondlampen zijn voorzien van LED lampen en kunnen makkelijk bediend worden middels de IKEA Home Smart applicatie of met een afstandsbediening.

Lees ook: Nieuwe Innr slimme Vintage filamentlampen: Edison en Globe

Gebruikers kunnen de lampen in helderheid en kleurwarmte aanpassen. Daarbij zijn – zoals verwacht – de lampen te integreren in het smart home systeem van IKEA om ze op te kunnen nemen in smart home scenario’s. Dankzij een beschermingsgraad van IP44 zijn de lampen geschikt voor de badkamer: ze kunnen tegen vochtige omstandigheden en zijn waterdicht.

Net als de andere slimme lampen van IKEA communiceren de Gunnarp plafondlampen middels het Zigbee smart home protocol. Hierdoor zijn de lampen ook te koppelen met merken als Philips Hue of Innr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *