Het meest opvallende CES 2020 smart home nieuws tot nu toe

ces 2020 smart home nieuws opvallend

Foto: Las Vegas, waar CES 2020 plaatsvindt. © Pixabay

Onze redactie volgt de ontwikkelingen van CES 2020 in Las Vegas op de voet. Met name op het gebied van smart home apparatuur is er de afgelopen dagen flink veel smart home nieuws naar buiten gekomen. Van complete nieuwe innovaties als een douchekop met Amazon Alexa ondersteuning tot een slimme pakjesbus van slimme slotenmerk Yale. In dit artikel blikt onze redactie tussentijds terug naar de meest opvallende smart home updates tot nu toe.

LG introduceerde tijdens CES 2020 een combinatie van een robotstofzuiger en dweilrobot in één apparaat. Een interessante move, gezien de apparaten normaal gesproken individueel van elkaar aan de slag gaan. Hoewel iRobot met specifieke modellen een samenwerkingsmogelijkheid biedt – de één gaat aan de slag als de ander klaar is – is dit een all-in-one oplossing van LG. Dat was overigens niet het enige waar LG meer naar buiten kwam: ook een slimme kweekkast om zelf planten en kruiden mee te kweken werd aangekondigd.

Nieuwe soorten smart speakers en toepassingen

Onder de douche communiceren met een spraakassistent? Het is binnenkort mogelijk met de nieuwe Kohler douchekop die voorzien is van ondersteuning voor spraakbediening middels spraakassistent Alexa van Amazon. De douchekop met spraakassistent kan eenvoudig voorzien worden van een Alexa smart speaker unit met een magnetisch schuifsysteem. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een waterdichte smart speaker. Ook Belkin kwam met een interessant smart home product: een smart speaker met draadloze telefoonoplader. Maar het kan nog interessanter: zo presteneerde Royale een smart speaker met 360 graden display.

Slim deurslot met alarmbeveiliging en met NFC keys

Slimme deursloten kent men veelal van merken als Yale en Nuki, maar ook Netatmo mag sinds CES 2020 niet meer ontbreken in interessante merken voor een smart doorlock. Met de nieuwe Netatmo Smart Doorlock kunnen smart home liefhebbers hun woning slim beveiligen. Opvallend is dat het slimme deurslot ook werkt met bijgeleverde NFC sleutels.

Om nog even bij de slimme deursloten te blijven: tot op heden was er nog geen smart home doorlock die ook voorzien was van een alarmfunctie en notificatie bij trillingen. Hier komt echter verandering met de Somfy Door Keeper. Constateert het deurslot trillingen – wat kan wijzen op poging tot inbraak – dan krijgt de gebruiker hier direct een notificatie van op zijn of haar smartphone.

Lees ook: CES 2020 smart home nieuws dossier

Ring komt met lampen en LIFX biedt filament varianten

Ring, bekend van slimme deurbellen en beveiligingscamera’s laat tijdens CES 2020 in Las Vegas laten weten binnenkort op de proppen te komen met slimme lampen. Hoewel de lampen met name bedoeld zijn voor buiten, kunnen ze ook prima binnen in een armatuur gedraaid worden. Ook brengt Ring slimme lampen uit die voorzien zijn van zonnepanelen, onder andere in de vorm van tuinpad-verlichting. Ook LIFX breidt haar slimme lampen portfolio uit met LIFX Filament lampen.

Smart home hubs: steeds universeler

Op het bied van smart home hubs gebeurde er tot nu toe ook veel tijdens CES 2020. Zo is de Tahoma Switch aangekondigd, een smart home hub waar meer dan 300 verschillende toepassingen centraal bediend kunnen worden. En ook FIBARO komt met een nieuwe variant op de populaire Home Center: de nieuwe FIBARO Home Center 3 heeft meer weg van een universele Homey dan een Z-Wave smart home controller. Zo is er ook ondersteuning voor Zigbee apparatuur en beloofd FIBARO in de toekomst nog meer ondersteuning te bieden voor andere smart home apparaten.

Betere beveiliging van waardevolle spullen in smart home

Met name Yale springt hier tussenuit als smart home speler: het wereldbekende sloten- en kluizenmerk komt met een slimme pakjesbus die op afstand vergrendeld en geopend kan worden. Een oude klassieke kast met waardevolle of gevaarlijke artikelen als medicatie gevuld? Beveilig dat ene kastdeurtje met de Yale Smart Cabinet Lock, een unit waarmee een kastdeur of lade eenvoudig slim beveiligd kan worden. Ook hierbij kunnen gebruikers op afstand de kastdeur vergrendelen of openen en krijgt men een melding als deze geopend wordt. Ook kwam Yale tijdens CES 2020 in Las Vegas met een slimme kluis voor smart homes, de Yale Smart Safe. De slimme kluis kan overal in huis geplaatst of bevestigd worden en kan – net als de pakjesbus en de beveiligingsunit voor kastdeuren – op afstand vergrendeld of geopend worden. Al deze beveiligingsproducten werken enkel met de Yale Connect WiFi-bridge om gekoppeld te kunnen worden met de bijhorende Yale Access-applicatie.

One Comment on “Het meest opvallende CES 2020 smart home nieuws tot nu toe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *