Groot datalek bij Ring slimme deurbellen

datalek ring slimme deurbellen

Door een beveiligingslek bij de slimme deurbellen van Ring, zouden persoonlijke gegevens van meer dan 3000 Ring-gebruikers onderschept zijn. Dit weet Buzzfeed te melden. Het  zou gaan om onder andere e-mailadressen, tijdzones en wachtwoorden wat onderschept zou zijn. Dat dit reden is voor acties voor een verbeterde beveiliging lijkt noodzaak: volgens de Amerikaanse nieuwswebsite zouden de aanvallers hiermee zelfs camera’s in thuissituaties kunnen activeren. 

Het zou volgens Buzzfeed gaat om gegevens van zo’n 3762 Ring-gebruikers, aldus de Buzzfeed. Niet alleen e-mailadressen, tijdzones en wachtwoorden zouden gelekt zijn. Ook zelf gegeven namen voor Ring-camera’s zijn hierbij waarschijnlijk gelekt. Ook Amerikaanse tech-website Techcrunch deed melding over een beveiligingslek bij de populaire slimme deurbellen gigant.

Lees ook: Z-Wave wordt mogelijk opengesteld voor andere fabrikanten

Mogelijk zouden de aanvallers toegang hebben tot camerabeelden, kunnen zij dus ook live meekijken en hebben ze persoonlijke informatie als telefoonnummers en betaalgegevens binnen handbereik. Het kan slim zijn om te zorgen voor een tweestapsverificatie instelling: hierbij kan iemand alleen toegang krijgen tot je gegevens met een dubbele check. Een voorbeeld hiervan is een unieke code die verstuurd wordt naar je smartphone, die noodzakelijk is om in te loggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *