Google heeft toegang voor Xiaomi-apparaten tot Google Nest Hub en Assistant tijdelijk afgesloten

google xiaomi probleem

Foto: Google logo. © Unsplash/Kai Wenzel

Een beveiligingslek met een van Xiaomi’s beveiligingscamera’s heeft ertoe geleid dat Google tijdelijk de toegang voor Xiaomi-apparaten tot Google Nest Hub en Google Assistant heeft afgesloten. Een gebruiker meldde dat zijn smart IP-beveiligingscamera – de Xiamoi Mijia 1080p – na een koppeling met zijn Google Nest Hub beelden deelden van willekeurige mensen thuis.

Dit melden verschillende Amerikaanse websites, naar aanleiding van een uitgebreide thread op Reddit. Dat het niet alleen gaat om niet-privacygevoelige beelden, blijkt al snel. Volgens WeLiveSecurity.com zouden er verschillende beelden gedeeld zijn, waaronder slapende mensen en een baby in een wieg.

Tegenover WeLiveSecurity.com reageerde Google dat ze op de hoogte zijn van het probleem en inmiddels in contact zijn met Xiaomi om aan een oplossing te werken. In de tussentijd worden alle Xiaomi-integraties voor Google’s apparatuur tijdelijk uitgeschakeld.

Lees ook: Groot datalek bij Ring slimme deurbellen

Xiaomi erkent het probleem. De Chinese tech-gigant biedt haar excuses aan voor het ongemak en liet weten onmiddellijk een team op het probleem te hebben gezet. In haar verklaring voor XDA ontwikkelaars laat het bedrijf weten dat probleem inmiddels is opgelost: volgens Xiaomi zou het probleem ontstaan zijn door een cache-update, die op 26 december 2019 plaatsgevonden heeft. Deze update zou met de integratie van Mi Home Security Camera Basic 1080p en de Google Nest Hub onder slechte netwerkomstandigheden hebben plaatsgevonden, wat waarschijnlijk resulteerde in bovenstaand probleem.

One Comment on “Google heeft toegang voor Xiaomi-apparaten tot Google Nest Hub en Assistant tijdelijk afgesloten”

  1. Daarom is het ook van zo groot belang om geen rotzooi te kopen. Die Xiaomi troep is misschien wel goedkoop en werkt prima, maar is net als LSC Smart Connect meuk niet te vertrouwen op het gebied van privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *