Google Assistant wordt huishoudelijk hulpje: Geplande acties & huishoudelijke notities

google assistant huishoudelijk hulpje

Foto: Google Nest Hub smart display. © Unsplash/Josh Hemsley

Google heeft vandaag tijdens CES 2020 in Las Vegas verschillende updates aangekondigd. Met name Google Assistant stond hier centraal, de spraakassistent van Google. Wat enorm opvalt aan de aankondigingen is dat Google Assistant nóg beter gebruikt kan gaan worden als huishoudelijk hulpje. Zo kunnen er geplande acties ingesteld worden én kunnen er huishoudelijke notities achtergelaten worden. 

Dat Google Assistant als persoonlijke assistent gebruikt kan worden is niets nieuws. Echter komen er twee nieuwe functionaliteiten bij, die wél wat nieuwer zijn. Allereerst komt Google met ‘Geplande acties’. Met deze functionaliteit kunnen gekoppelde smart home apparaten met een specifieke functie ingepland worden. Heb je bijvoorbeeld een slimme wasmachine of slimme droger? Dan kun je een wasbeurt op een specifiek tijdstip instellen. Wordt je elke ochtend wakker om 7.00 uur en heb je een slim koffieapparaat? Plan dan elke ochtend in de week om 7.15 uur dat het koffie zetten begint.

Lees ook: Google heeft toegang voor Xiaomi-apparaten tot Google Nest Hub en Assistant tijdelijk afgesloten

Ook kunnen gebruikers van een Google Nest Hub een huishoudelijke notitie achterlaten. Deze notities zijn eigenlijk een online vertaling van memo’s op de koelkastdeur; met gele memo’s ziet het er ook zo uit. Ook wordt Google Assistant uitgebreid met huishoudelijke contacten. Hierbij wilt Google het mogelijk maken om gedeelde contacten open te stellen onder inwoners. Waar men normaal gesproken ‘herkend’ moet worden door bijvoorbeeld een Google Nest Hub om een specifiek contact te kunnen bellen, is dit niet nodig bij ingestelde gedeelde – huishoudelijk – contacten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *