FIBARO introduceert nieuwe smart home hub: Home Center 3

fibaro home center 3

Foto: De nieuwe FIBARO Home Center 3. © FIBARO, press

FIBARO komt met een nieuwe variant op smart home hub Home Center: de FIBARO Home Center 3. De smart home hub is volgens het smart home merk niet alleen krachtiger én sneller, maar is met ondersteuning voor Zigbee, WiFi en Nice ook uitgebreider dan zijn voorganger. De nieuwe smart home hub ziet er daarnaast strak vormgegeven uit: de Home Center 3 is afgewerkt in een zwarte kast met koperkleurige accenten.

Tijdens CES 2020 in Las Vegas kondigde FIBARO de nieuwe smart home hub aan. De FIBARO Home Center 3 is het centrale hart voor apparatuur wat communiceert via Z-Wave. Met deze nieuwe variant kunnen eigenaren van Zigbee apparaten echter ook uit de voeten. Ook laat FIBARO in haar persbericht weten dat er updates verwacht worden, waarmee in de toekomst nog meer apparaten toegevoegd kunnen worden.

Lees ook: Open standaard voor smart home producten op komst

Dat FIBARO privacy en security hoog in het vaandel heeft blijkt uit de samenwerkingen met partijen als Kaspersky: “De samenwerking heeft als doel om uitstekende bescherming te bieden tegen het aantal groeiende hacking-activiteiten”, aldus FIBARO. Dankzij het dualbootsysteem wordt de beveiliging goed bewaakt: er is sprake van een lokale back-up als een back-up in de cloud.

Ook op het gebied van veiligheid van de elektriciteit zit het goed: de nieuwe Home Center 3 van FIBARO heeft het VDE-certificaat ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *