Eindelijk: iRobot koppelen met IFTTT nu mogelijk

irobot koppelen met ifttt

Foto: Een Roomba robotstofzuiger van iRobot. © Pixabay

Goed nieuws voor eigenaren van een iRobot Roomba robotstofzuiger of Braava dweilrobot: er is een nieuwe samenwerking gestart met smart home platform IFTTT en iRobot. Dankzij deze nieuwe samenwerking is iRobot koppelen met IFTTT mogelijk, waarmee er tal van scenario’s uitgevoerd kunnen worden. Het gaat hier met name om home automation: het automatiseren van stofzuiger- of dweiltaken in de woning. Ga je bijvoorbeeld van huis en sluit je je slimme deurslot af? Dan kan de iRobot Roomba robotstofzuiger aan de slag gaan.

Het opnemen van een robotstofzuiger of dweilrobot van iRobot in geautomatiseerde smart home scenario’s wordt met de ondersteuning voor IFTTT weer een stukje makkelijker. Hoewel de mogelijkheden nog wat beperkt lijken, is het een goede start van het integreren van de apparaten binnen een smart home.

Lees ook: Open standaard voor smart home producten op komst

Met smart home software IFTTT kunnen er echter niet alleen smart home apparaten gekoppeld worden aan iRobot robotstofzuigers: ook diensten als locaties kunnen bijdragen aan een automatisering van de werkprocessen. Op de speciale IFTTT iRobot pagina zijn de mogelijkheden te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *