Critici zetten vraagtekens bij recycle-programma van Sonos speakers

sonos speakers recyclen

Sonos gebruikers hebben met het nieuwe inruilprogramma de mogelijkheid om hun speakers te recyclen. Het voordeel: hiermee kunnen zij met korting een nieuwe Sonos speakers fiksen als zij hun oude speaker inruilen. Het nadeel: de speaker is na drie weken niet meer te gebruiken, waardoor het zinloos is om hem opnieuw aan te bieden. Critici zetten hun vraagtekens bij dit nieuwe recycle-programma, gezien het slecht zou zijn voor het milieu.

Wanneer de recycle stand van de Sonos speaker geactiveerd wordt, is deze na drie weken onbruikbaar. Gebruikers kunnen vervolgens met de oude speaker naar een recycle-punt om korting te vangen op een nieuwer model. Hoewel er sprake is van recyclen zetten critici toch vraagtekens bij dit concept. Zo zou het doorverkopen van een oude speaker veel duurzamer zijn, gezien het apparaat in veel gevallen nog prima functioneert.

Lees ook: Amazon Echo: stem Samuel L. Jackson nu beschikbaar

Tegenover de Amerikaanse website The Verge reageerde Sonos dat het met name te maken heeft om gebruikers niet kennis te laten maken met een ouder product van Sonos. Dit zou volgens het Amerikaanse bedrijf ‘onverantwoord’ zijn, omdat ze daarmee niet de Sonos ervaring kunnen leveren die men zou verwachten. Het is nog onduidelijk of Sonos aanpassingen zal gaan verrichten in het recyclen van de Sonos speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *